27 юни 2019

Щастието идва от благодарността


Когато сме щастливи, ние сме здрави, спокойни, реагираме по-слабо или изобщо не реагираме на дразнителите. Дори и нещо да не върви много добре смятаме, че всичко е наред и оставаме с хубави спомени.


Според Аюрведа, практикуването на благодарност е най-ефективното средство за стимулиране на чувството за щастие. Ако се опитаме да бъдем благодарни на някого всеки ден, да покажем емоционална подкрепа, това ще помогне много повече на нас самите, отколкото на тези, за които го правим. Благодарността създава чувството за щастие много по-ефективно отколкото да изядем голяма салата от банани и ягоди, залята с шоколад.

Според Аюрведа, благодарността помага за по-добър сън, срещу депресия и тревога. Може би сте забелязали, че повечето хора когато са болни, нещастни, афектирани или подвластни на подобни негативни емоции, не се интересуват от другите. Държат се като жертви, фокусират се единствено върху проблема си, имат засилени очаквания към околните и са малко или повече неблагодарни. Ако в такъв момент човек се опита да работи върху себе си в тази посока и успее да извика благодарност към някого всеки ден, той е спасен.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи

AdSense